Mina de Cruïlles

La font de Cruïlles, dins la propietat del que fou el castell del mateix nom, està avui dia canalitzada. Uns metres per sota, i una mica més al sud, hi ha la boca d’una mina que encara es conserva en perfectes condicions.

Aquesta exploració és incompleta.

One thought on “Mina de Cruïlles

  1. Segons em diuen, hi hauria d’haver dues canalitzacions. Una anava de la font fins el safareig de la casa, però només s’hi podia entrar un parell de metres, la resta era una canonada de plom. A l’altra mina hi entraves 4 o 6 metres, i començava una mica més avall de la font, al costat d’una bassa, i després també es transformava en canonada per dur l’aigua fins a la Llobeta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.