Cova de Sant Martí

Cova de Sant Martí del Congost
Cova de Sant Martí del Congost

Sobre l’església de Sant Martí del Congost (Aiguafreda de Dalt), al peu mateix de l’espadat de les Queredes s’obre una petita cova de 4 metres de recorregut. La seva boca fa 2,15 m d’ample per 1,90 d’alçada. El seu origen segurament es vincula a la diaclasa vertical que ratlla tota la paret.

A l’interior s’evidencia que el sòl ha estat rebaixat per fer-lo més planer i es posen de manifest les restes d’un antic mur de protecció que separava la cavitat de l’exterior. S’hi troben excrement d’animals com cabres o ovelles. També hi ha mostres evidents d’haver-se fet foc al seu interior i, com es veu a la fotografia, les parets estan ennegrides per aquest motiu.

Just al davant hi ha una petita explanada que s’ha format sobre un gran bloc caigut com a resultat de la regressió del cingle superior.

One thought on “Cova de Sant Martí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.