El Passarell

El Passarell
El Passarell

La masia del Passarell avui dia és un munt de runes. Malgrat tot, el seu emplaçament és d’allò més bucòlic (41º 45′ 296 – 002º 18′ 113 – 1016).

En resten un parell de parets i el forn, encara reconeixible. Darrerament també s’ha recuperat la font, que prové d’una petita mina i aboca les seves aigües a una bassa, amb un petit rentador i una rampa perquè els animals que hi caiguessin en poguessin sortir amb facilitat. El que queda d’empeus suggereix una casa de dos pisos que havia anat creixen a mesura que les necessitats ho requerien.

El camí que duu a la masia, rematat a plec de llibre, conserva encara el seu encant. Malauradament està en desús i la vegetació l’està envaint.

Segons Anna Gómez, “Destaca la seva factura força moderna amb l’ús d’arrebossats i solucions d’adscripció moderna.” La primera referència documental recularà fins al segle XII on s’esmenta a “Oler de Passarell“.

Camí del Passarell
Camí del Passarell

Aquesta propietat va anar variant d’amo. Més endavant el propietari serà Josep Bellver, quedant englobat dins les propietats d’aquesta masia propera; mentre que al 1886 era de Felip Farges i el 1861 de Jaume Pareras.

En el cadastre de 1946 s’esmenta com a propieta i Josep Puigagut i actualment pertany a la Diputació de Barcelona.

Les evidències arquitectòniques ens aporten una dada cronologia força moderna, possiblement documentant una de les reformes de la casa, quan aquesta va canviar de propietari o es va engrandir.  (font)

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.