Forat de la Codina

forat de la Taquilla
Forat de la Taquilla

En el punt 41º 46′ 551 – 002º 17′ 134 – 780 hi ha un petit turó que segons l’ICC es coneix com a turó de la Taquilla. En canvi, el mapa de l’editorial Alpina situa aquest topònim una mica més a ponent i més avall.

En tot cas, cal tenir en compte el que diu Enric Garcia-Pey de què “En eixamplar el camí de la Figuera, abans d’arribar a la Codina, quan la gent ja havia superat el tràngol més fort de pujada en aquest pas de muntanya, s’aturaven per reposar en aquest punt, que va desaparèixer en fer més ample el pas. Lloc tradicional on es deixava els bitllets del tren la gent quan tornava cap a les cases; camí que feien fins i tot els veïns de la Castanya, que utilitzaven aquesta via per anar a l’estació- D’aquí li ve el nom de la Taquilla, car sempre estava ple de bitllets“. Segons aquesta nota, el topònim  no correspondria al turó, sinó a un indret desaparegut.

Sigui com sigui, l’important és que dalt del turó hi ha un petit forat, orientat a Ponent, amb una forma rectangular lleugerament arrodonida al costat oest. Fa 45 cm de llarg per 29 d’ample i uns 10 de profunditat. Com en altres casos, som incapaços de trobar una explicació al seu origen i funcionalitat i encara menys a la seva cronologia. En tot cas, anotem que, com en altres casos, es troba dalt d’un serrat amb molt bones vistes sobre la rodalia.

 

forat de la Taquilla
Forat de la Taquilla

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.