La Caseta del Seguer

Caseta del Seguer
Caseta del Seguer

Entre can Bosc i el turó del Seguer s’aixequen les runes del que va ser la Caseta del Seguer. El lloc compta amb una vista privilegiada i està en una solella que, tenint en compte les estructures de què disposava per recollir les aigües del torrent de can Basí, havia de ser rica en conreus.

El que queda de l’edifici fa uns 10 m de costat i presenta un contrafort a la paret sud. Es conserva en força bon estat la cuina, on és ben visible el forn (una mica trencat a la part superior), una pica i els fogons.

Tant la pica com els fogons són tallats en pedra sorrenca. La primera peça fa 66 cm x 58 cm. En canvi, els fogons estan tallats en una peça rectangular de 95 cm x 50 cm i 23 cm de gruix. Consten de dos focs de forma quadrada (16 cm de costat) a la superfície de la peça i rodona a l’interior. S’aguanten sobre dues peces de pedra rogenca.

És possible que aquesta sigui la caseta a què es refereix un document de 1670 que recull una venda d’una peça de terra que limita amb el mas Caprec a llevant i amb un xaragall a ponent, xaragall que devalla “de prop la casa que fa an Castel Seguer” (ABEV, Vallcàrquera, St. Pere, R/2, p. 13).

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.