Teuleria de la Rovira

Teuleria de la Rovira
Teuleria de la Rovira

Es troba al sud de la Rovira, en un replà a l’est del camí que puja a Puig-graciós (41º 42’ 579 – 002º 14’ 482 – 605).

La part superior, on es coïen els rajols, teules i altres peces de terrissa, fa 4,20 m d’ample i uns altres 4 de llarg (no es pot precisar perquè la paret està enderrocada). Actualment presenta una alçada màxima de 1,70 m. Les parets són fetes de fang, excepte els 40 cm superiors, que estan fets amb totxos.

El pis inferior presenta l’accés a les fogaines (segurament eren dues, però només se’n conserva una d’1,20 m d’alçada i un metre d’amplada). La volta està feta de maons cuits i està rebaixada. La resta està construïda en pedra seca lligada amb argamassa. Actualment encara s’observa, tot i que en força mal estat, el forn inferior, on es podria entrar. Al voltant de la teuleria hi ha restes de teules i rajols. També sembla que la muntanya que es troba a l’oest de la teuleria hagi estat el lloc de proveïment d’argila per fer les peces que s’hi varen coure.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.