La Miquelona

La Miquelona
La Miquelona

La Miquelona o casa Miquela, segurament casa Micaló al 1859,[1] es troba al nord-oest del Prat i al sud-est de ca l’Andreu, sobre el torrent del Bosc Negre, en un lloc avui totalment embocat (41º 43’ 556 – 002º 14’ 961 – 496).

Presenta una estructura d’uns 8 metres de llarg per 6 metres d’ample, amb un afegitó a la banda sud-est de 6 m x 5 m. Era una casa de dos pisos, com demostren els ancoratges de les bigues i quatre esgraons que es troben al costat de la porta. Aqusta porta es trobava a la façana sud i tot i tenir una llinda, aquesta no presenta cap inscripció que en permeti una datació. Les parets són fetes de pedra local, unida amb fang i arrebossat amb argamassa.

Segons el mapa de la Diputació, la planta baixa estava dividida en tres cossos, bona part dels quals estaven dedicats al bestiar. Hi havia també la cuina i menjador i al primer pis s’hi trobava la sala i les diverses habitacions. S’hauria abandonat a finals del segle XIX principis del XX.

A la banda nord de la casa s’ha trobat una pica de 77 cm de llarg per 58 cm d’ample i un gruix aproximat de 22 cm. Presenta un forat de desaigüe que segurament travessava la paret i donava directament fora de la casa.


[1] ABEV, Montmany, Sant Pau, N/1 (1679-1927).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.