Caseta de Puig Ciró

Caseta de Puig Ciró
Caseta de Puig Ciró

Al sud-est de Puig Ciró (41º 42’ 661 – 002º 14’ 174 – 843), representades en tots els mapes i visible en les imatges per satèl·lit, hi ha les runes d’una caseta que apareix representada com una ruïna en tots els mapes consultats, el més antic dels quals és de 1924. En cap d’ells, però, no se n’especifica el nom.

Actualment es posa de manifest  l’existència de tres espais diferenciats. Es pot accedir al seu interior per una porta força baixa que hi ha a la banda de llevant, tot i que sembla que la port principal hauria estat orientada al sud. L’edifici feia 13,20 metres de llarg, més o menys 10 dels quals semblarien construïts amb anterioritat i haver tingut dos pisos. Segurament el cos occidental corresponia a un corral o estable, però no hi ha cap element per assegurar-ho. L’amplada del conjunt és de 5,50 metres.

Els murs fan 50 cm d’amplada i estan fets amb pedra local unida amb fang i argamassa.

Al sud-est de la casa, sota el que podria haver fet les funcions d’era, hi ha un petit espai que podria haver estat tancat i que podria correspondre a un corralet o cort independent de la resta de l’edifici.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.