Font del Boix

Es troba al sud de Bellavista Vella i apareix ben indicada en el mapa de l’editorial Alpina (41º 43’ 838 – 002º 14’ 036 – 802); de tota manera, estava més a prop de can Rumbeia. Es tracta d’una font de cisterna, que recull l’aigua en un dipòsit, del qual surt mitjançant una aixeta metàl·lica. Quan l’aigua sobreïx es forma una bassa just al davant i arriba fins i tot a deixar l’aixeta submergida.

Segons Enric Garcia-Pey (2007; 49) és feta de pedra picada i “(…) de tant d’entrar-hi els càntirs, es va anar esmolant i fa un call fondo”. De fet, es tracta d’una font amb pedra seca que té una pedra picada com a llavi exterior. Aquesta pedra presenta una part corbada que és on se suposa que s’hauria gastat de passar-hi els càntirs, un extrem que considerem poc creïble.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.