El Casalot

El Casalot
El Casalot (vegeu els graons que permeten l'accés al seu interior)

Estructura de planta pràcticament quadrada (3,20 m x 3,50 m) situada al nord del castell de Castellcir, lleugerament a ponent, una mica més elevat (41º 46’ 637 – 002º 10’ 601 – 850), en terme de Castellcir.

Les dimensions exteriors són de 6, 00 m per 6,60 m, amb el costat nord-oest lleugerament arrodonit. Els murs tenen un gruix d’1,50 metres. Malgrat el topònim, creiem que es tracta d’una teuleria, tot i que no es podrà comprovar sense una excavació. L’obertura d’una pista just a la banda nord permet veure un tall en què en el primer metre apareixen abundants restes de teules i maons, fet que, junt amb l’estructura general, ens porta a pensar que es tractaria d’una teuleria i no d’una casa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.