Can Saloma

Cal Toro
Cal Toro

Sobre el torrent de Roquetes, a tocar de la nova línia de molt alta tensió (MAT) (41º 44’ 038 – 002º 11’ 787 – 693). Està ben situat en el mapa de l’editorial Alpina dels Cingles de Bertí i a tocar de la pista. El mapa, però, l’anomena cal Toro. l’exalcalde de Sant Martí ens diu que no queda clar quin era el nom original, però que oficialment es va adoptar el nom de can Saloma.

Aquestes restes, força ben conservades, semblen correspondre a una masia de dos pisos, construïda amb pedra local i fang. Té una planta quadrada de 8,30 m per 8,40, dividida en quatre grans espais, tot i que el nord-oest sembla que mai es va arribar a construir. A la banda sud hi ha restes d’una construcció annexa a la casa.

Se suposa que la porta d’entrada es trobava a la façana sud, però no n’hi ha cap evidència. Els murs fan seixanta centímetres de gruix i les cantonades són ben escairades però poc treballades. La que es conserva millor és la de l’angle sud-est. A aquesta banda hi havia el forn, destruït per la construcció de la pista.

Com es dirà en un altre moment, aquesta masia podria formar part de la misteriosa Ciutat de Cartagena.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.