Font Morta

Font Morta
Font Morta

Es troba encastada en un camp a tocar de la Caseta, sobre l’aparcament de l’església parroquial de Sant Martí de Centelles (41º 45’ 895 – 002º 12’ 230 – 727).

Es tracta d’una font de biot intermitent, construïda en un edifici que fa aproximadament 2,20 m, per 1,50 m i té 1,80 m d’alçada. Té una volta de mig punt formada per 12 peces més la dovella a la part exterior; a l’interior hi ha una volta amb pedres posades a plec de llibre. A l’interior es distingeixen dues parts: l’oriental, que ocupa aproximadament 1,20 metres, està format per un sostre fet de maons. La part occidental l’ocupa un petit pou d’uns dos metres de profunditat que permet veure la roca mare i que, en èpoques humides, arriba a omplir-se d’aigua.

Es diu que en època de pluges l’aigua aflora a la base de la font, perquè la roca és porosa. Fora de moments de grans precipitacions acostuma a estar seca. De tota manera, sota el marge on es troba s’ha construït un rec per evacuar l’aigua que en pugui arribar a sortir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.