Cabana del coll de Pedra Dreta

Cabana del coll de Pedra Dreta
Cabana del coll de Pedra Dreta

Es troba una mica més de dos-cents metres projectats al sud-oest del coll de Pedra Dreta, al costat del camí que va de Castellar a la Casanova, després de passar un torrent que baixa de la Trona (42º 43’ 804 – 002º 14’ 622 – 601).

Es tracta d’una estructura rectangular, de 5,50 m d’ample per 4,30 m de llarg, amb una possible entrada al sud, de la qual només es conserven els primers metres i les cantonades. El mur fa 50 cm de gruix i està construït en pedra seca. Les cantoneres són fetes amb pedres grans i bastes, però lleugerament treballades.

Es troba al costat del camí que duu a Montmany, un camí que en diferents llocs passa al costat de murs de pedra que suposadament servien per preservar alguns espais de l’accés del bestiar que circulava per aquest camí. Uns metres més enllà de la cabana, a ponent de la pista, es troba un d’aquests murs que es pot seguir en un centenar de metres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.