Pou de la Font del Barbot

Pou de la font del Barbot
Pou de la font del Barbot

Es troba al sud del Barbot, a la banda de ponent del camí que passant per aquesta surgència ressegueix el torrent del Soler per la seva riba esquerra (41º 47’ 329 – 002º 10’ 673 – 751).

Té una planta arrodonida i fa uns 8 o 9 metres de diàmetre i 7 o 8 d’altura. Les parets són fetes amb pedra seca i a uns 4 metres del fons es veuen els suports d’un embigat. Actualment està esfondrat per la part oest. No sembla que hagués estat cobert. El torrent presenta en aquest indret alguns gorgs de poca fondària que segurament varen ser condicionats per permetre la congelació de les seves aigües. Aigües amunt hi ha un parell de preses que podrien haver tingut una finalitat semblant, tot i que també podrien haver estat utilitzades per al regatge

El Barbot és una surgència que brolla en forma verticalment, en forma de guèiser, just a la confluència del torrent del Soler amb el de la Font dels Pardals, a tocar del camí (41º 47’ 511 – 002º 10’ 566 – 751). Segons Garcia-Pey (20096; 31), en èpoques de fort cabal, l’aigua s’aixeca fins a un metre del terra, mentre que amb sequera només aflora. És possible que aquesta font permanent d’aigua abastís la producció de gel. Just en el torrent de la Font dels Pardals, a la banda de llevant de la pista, hi ha una pica d’obra enmig del curs de l’aigua per recollir-la. Avui dia, amb la construcció de la pista, no és estrany trobar-la inundada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.