Balma de la Roca

Balma de la Roca o dels Pecats
Balma de la Roca o dels Pecats

Es troba en el torrent d’Esplugues, per sota de la masia de la Roca (41º 45’ 960 – 002º 09’ 380 – 712). S’hi pot accedir des de la pista que porta a Sant Andreu de Castellcir, tot remuntant el torrent.

Per sota de la Roca, el torrent d’Esplugues fa un salt, just a sota del qual, a la banda de llevant, hi ha una balma allargada just a sobre d’unes antigues feixes i camps delimitats per murs de pedra seca. Actualment es conserva una part tancada, potser un corral, i un petit habitacle. Aquest darrer està fet amb pedra i fang, els murs fan 50 cm de gruix i té 15 metres de llarg, adossats a la paret. L’espai habitable es redueix a un espai irregular de 3,5 m de llarg per 3,5 m d’ample. A l’interior de la balma s’ha trobat una pedra polida per una cara (potser un molí de mà) i restes de teules.

Garcia-Pey (2009; 116) en diu que era utilitzada per la gent d’aquesta casa per a amorriar-hi el bestiar.

Va estar habitada durant l’edat moderna.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.