Balma de Roca Gironella

 

Balma de Roca Gironella
Balma de Roca Gironella

Es tracta d’una balma de grans dimensions que es troba entre Cabanyals i Sant Miquel del Fai, en el curs del Rossinyol (41º 43’ 427 – 002º 11’ 530 – 552). S’hi pot accedir des del sud, per un camí que arrenca de la carretera asfaltada, just en el lloc on hi ha un petit mirador.

Tenim documentat el topònim del torrent i la roca Gironella en un document de 1582, quan també es parla de la casa del Cabanyal.[1] Penjada a mitja alçada, una lleixa permet travessar el curs del Rossinyol per sota, tot i que no té sortida per l’altre costat.


[1] ABEV, Bertí, Sant Pere, R/1.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.