Font de la Pollosa

Es troba just a l’entrada de la Guixera del Garet, sota la carretera N-141C (41º 49’ 580 – 002º 11’ 484 – 917).

La font es troba al final d’un conducte fet amb pedres treballades de 4 m de llarg, 1,10 m d’ample i 1,60 m d’altura, amb volta d’arc rebaixat. Dues inscripcions que es troben sobre el raig de la font permeten situar una mica la seva cronologia: la primera data és 1899. Posteriorment, un altre gravat que diu “1951 OP” ens indica que aquell any el servei d’obres públiques la va arranjar. És probable que fos en eixamplar la carretera que aquesta quedés en la posició actual.

Aparentment sembla una font de mina, amb una aixeta i un sobreeixidor més elevat, l’aigua dels quals és conduïda cap a la Guixera. El terra és fet amb lloses planes treballades i a la banda de llevant hi ha un petit canal que condueix l’aigua cap a fora, tot i que actualment l’interior està inundat per l’acumulació de sediments a l’entrada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.