Cabana de la Trona

Cabana de la Trona
Cabana de la Trona

Es troba al sud-oest de la Trona, per sota d’on comencen les vies d’escalada, en un espai molt emboscat (41º 43’ 955 – 002º 14’ 420 – 743).

Es tracta d’una cabana de marge, construïda al costat d’un antic camí i enmig d’un terreny terrassat, en estat impecable. La porta fa 60 cm d’ample i un metre d’altura i està coberta per una llinda plana sense inscripcions. El mur exterior fa 70 cm de gruix i la planta de la cabana és en forma de pe, coberta per aproximació de filades. Fa 1,50 m de profunditat i 1,70 m d’amplada i la clau de la volta està desplaçat en relació al centre de la cabana (es troba en línia amb la porta, però aquesta es troba en un costat de la cabana).

A la banda de llevant hi ha una formícula de 25 cm x 30 cm x 50 cm de profunditat. Al sòl d’aquesta estructura s’han trobat restes de carbó i una pedra per poder seure a la banda nord-oest. A la part de fora, al costat de ponent de l’entrada, hi ha una petita escala formada per dos únics graons que permeten pujar a la feixa de sobre. Aquest tipus d’escales volades no és estrany en aquest lloc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.