Tines de la Posa (Avinyó, el Bages)

Tines de la Posa (Avinyó)
Tines de la Posa (Avinyó)

A la banda de llevant de la riera Gavarresa (41º 52’ 340 – 002º 00’ 051 – 358), en terme d’Avinyó.

Tal com diu el mapa de patrimoni de la Diputació, es tracta d’un edifici construït amb carreus de pedra lligats amb morter, i amb una superfície aproximada de 90 m2. El sostre és de doble vessant i el conjunt presenta dues portes (una a la banda oest i l’altra a l’est) i tres finestres a la cara oest. La façana oest té una porta a la part inferior, coberta amb un teulat suportat per un parell de columnes de planta quadrada. A dins hi ha un petit espai –sota una volta de mig punt– on es troben les tres boixes de les tines.

Al pis de dalt, es troba una porta i una àmplia sala, amb les boques de tres tines (actualment dues d’elles són plenes de palla perquè l’espai s’ha fet servir de pallissa). A la del mig encara es pot veure l’espai on es trepitjava el raïm. Són tines de forma cilíndrica. En aquest espai destaca una premsa de cargol de grans dimensions, gairebé sencera tot i que força malmesa. Porta una inscripció que diu “Año 1870”.

Data de la premsa de les tines de la Posa. Hi diu “Año 1870”

3 pensaments sobre “Tines de la Posa (Avinyó, el Bages)

  1. Hola bona tarda! Per raons relacionades amb l’Hostal d’Horta (Avinyó), vaig trobar no fa gaire un document del 1812 que parlava de l’hostaler de les “tinajas” de Santa Eugènia de Relat , l ‘hostaler es deia Josep Posa. Per la descripció de l’ edifici, podria haver estat un hostal!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.