Corral del Purgatori

Es troba en el punt 31T x=441416 y=4623425, sobre el sot de Vall-llossera, a Tagamanent, just quan la pista que duu a les runes de ca la Tona fa la seva darrera corba, pràcticament al final de tot.

Es tracta d’un tancat molt petit, de 4 metres de llarg per 2,50 d’ample, que presenta una entrada a la zona oriental. El mur està trencat en la seva part sud-oest, a causa de l’obertura de la pista esmentada. Les parets fan 50 cm de gruix i se’n conserva una altura d’un metre.

A la banda nord, hi ha una petita barraca, feta també de pedra seca, amb una coberta de lloses, però de dimensions molt reduïdes (amplada a la part de baix, 56 cm, però a la part de dalt 32; altura 100 cm i fondària 113 cm). Per les mides, difícilment es devia tractar d’una barraca dedicada a acollir persones. La casa més propera es troba a cinc minuts, i no sembla formar part de cap conjunt de tancats.

Més informació.

 

2 pensaments sobre “Corral del Purgatori

  1. Això pot ser terma de Vall-llosera la vasa del barnic que i feia veura las ovellas I el forn de la cals alabora la carratera … Casa de la Tona deu ser de mol enradera jo u avia viscut que fa 55…. anys Gracias per endeban u e trubat curiós tans anys

    El sáb., 7 mar. 2020 15:35, Patrimoni Existencial escribió:

    > Francesc Roma Casanovas posted: “Es troba en el punt 31T x=441416 > y=4623425, sobre el sot de Vall-llossera, a Tagamanent, just quan la pista > que duu a les runes de ca la Tona fa la seva darrera corba, pràcticament al > final de tot. Es tracta d’un tancat molt petit, de 4 metres de llarg” >

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.