Corral d’abelles a la Juncosa del Montmell

Els corrals d’abelles es construïen en un lloc arrecerat, generalment força pendent i encarat a migdia o a sol naixent.

En el cas català acostumen a tenir forma rectangular, i una entrada molt petita (normalment s’hi ha d’entrar ajupit). En aquest cas fa uns 12 metres de llarg per gairebé 8 d’amplada. L’altura de les parets era de dos metres i mig o tres, per evitar l’entrada dels animals que podien perjudicar la mel o de les persones que la podien robar. No és estrany que a la part superior del mur hi hagués claus de cap per amunt o vidres per impedir-ne l’entrada.

Les arnes es col·locaven o en unes furnícules expresses (com les nou que es veuen en aquest cas) o bé en les bancades fetes expressament. En aquest cas sembla que hi havia les dues possibilitats. Sempre, però, es buscava que el sol naixent els toqués directament, de manera que les abelles comencessin la seva activitat ben d’hora ben d’hora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.