Roc de l’Amorriador

Des del priorat de Serrabona un camí, al principi en una considerable pujada, ens porta fins al coll que hi ha al sud de la Roca Roja i des d’aquí, seguint aquest recorregut, podem arribar fins al roc de l’Amorriador, que conté alguns petròglifs de diferents datacions. Alguna sembla que seria del segle XIX.

Roc de l’Amorriador, segons Jean Abélanet

Pel camí haurem pogut veure diferents roques amb cassoletes, i el dolmen anomenat Cementiri dels Moros, on trobem cassoletes i alguna creu gravades en les lloses que el formaven:

Dolmen del Cementiri dels Moros (2 i 3) i cassoletes properes al roc de l’Amorriador (1)

De tornada, o a l’anada, com us vagi més bé, no us perdeu el priorat de Serrabona, una bona mostra de romànic, però no us podeu perdre la pedra que hi ha només a l’entrada, que contindria uns petròglifs neolítics:

 

 

 

2 pensaments sobre “Roc de l’Amorriador

  1. Hola Francesc.

    Acabo de tornar de visitar la torre de la Manresana (Prats de Rei) on he vist una roca amb un gravat que potser no coneixes. És al mur de pedra que voreja el camí a pocs metres sota l’església de Sant Andreu. T’indico les coordenades: 41.695813, 1.552855. Volia adjuntar una fotografia, però no veig com fer-ho.

    Salut

    Alfons Martín

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.