La petjada de Batzop

Diu la llegenda que Batzop era un home molt gran que vigilava o tenia compte de la regió. Tant gran era que va deixar la seva petjada marcada a la roca. Al seu costat s’hi veuen els forats dels peus del seu ase, que anava molt carregat, i del bastó que duia.
També hem sentit a dir que aquesta petjada podria ser atribuïda a Jesús, però el nostre informant, que ha tingut l’amabilitat d’acompanyar-nos fins al lloc, no en sabia res.
Pel que ens ha dit, aquesta llegenda no hauria estat publicada mai.

Petjada de Batzop (esquerra) i detalls de les petjades del seu ase (les dues extremes) i del bastó que duia (forat rodó del mig).

 

2 pensaments sobre “La petjada de Batzop

  1. Venint de Tremp, per la carretera C-1412, la que va al port de Comiols, ens desviem a l’esquerra al km 57’5, en un trencant indicat com a camí de Nerets. És una carretera estreta però asfaltada. Avancem sempre en direcció est fins que s’acaba l’asfalt. A l’esquerra hi ha un ampli espai que antigament era un sorrera. Deixem el cotxe pràcticament a la banda nord de la sorrera, on hi ha una bifurcació de pistes (una puja a la nostra esquerra i l’altra baixa a la dreta), junt a unes alzines, i seguim per la pista que baixa. A una vintena de metres passem una torrentera amb el sòl encimentat i veiem sobre nostre la línia d’alta tensió. La petjada és just a sota els fils més al nord de la línia elèctrica. Hi ha una fita de pedra i es coneix perquè és molt fonda. Les petjades de l’ase són a la pocs metres més amunt (allà mateix).

    Coordenades 0329813 – 4669354 – 564 (Datum WGS 84)

  2. Hola. No puc veure les fotos de les petjades de batzop. Les heu tret? estic treballant a Vilamitjana i vull anar a veure-les però prime m’agradaría veure les fotos. Me le spots enviar? gràcies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.