Base de premsa de can Figuera

Base de premsa de can Figuera
Base de premsa de can Figuera

A can Figuera, en una finestra d’una de les ales de ponent de la casa, es pot apreciar una base de premsa de dimensions força reduïdes (54 x 65). A més a més, es tracta d’una base molt prima, d’una desena de centímetres de gruix. Això voldria dir que ens trobem davant d’una base movible o bé que, en reaprofitar-la per formar part de la finestra de la casa, va ser partida per la meitat buscant el gruix adequat.

La referència més antiga que hem trobat d’aquesta casa data de 1741, data que coincideix amb la que figura a la llinda de l’entrada de la casa, tot i que en una finestra superior hi ha gravada la data de 1703 i en una llinda del corral de la casa hi diu 1736 (malauradament aquesta llinda, que tenia una inscripció de gran longitud, no es pot llegir actualment a causa de la degradació de la pedra)..

One thought on “Base de premsa de can Figuera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.