La mina de Casanoves

Mina de Casanoves
Mina de Casanoves

Es tracta d’una petita font (41º 46′ 543 – 002º 15′ 631 – 622) d’1’10 m d’alçada per 65 cm d’amplada i 1’5 metres de recorregut. Està feta amb pedra i morter. Presenta una volta apuntada. L’aigua hi arriba provinent de dues filtracions i queda estanyada al seu interior. Un conducte la condueix a 2’5 m, on la recull una bassa quadrada d’1’80 m de costat i un metre de profunditat. D’aquí, una petita canalització de teules la condueix novament a una altra bassa irregular de 5 x 8 m i 1’20 m de fons, la paret nord de la qual és una pedra natural del lloc.

Aquesta bassa també recull les aigües que provenen d’un petit biot, que ha estat condicionat com si fos l’inici d’una mina (1 m de recorregut). A les dues basses hi ha un rentador per rentar la roba.

Tot aquest conjunt queda separat del llit del torrent de la Corredora per un mur de pedra seca que protegeix les instal·lacions. A la part inferior de la mina i les basses, encara s’aprecien uns horts plans i ben delimitats per murs que eren regats amb les aigües embassades allà.

Per la part superior de la mina s’aprecien les restes d’un forat que segurament correspon a una prolongació del seu recorregut per aconseguir un major cabal.

S’hi ha trobat una galleda metàl·lica que servia per recollir l’aigua (anava a l’extrem d’un pal de fusta).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.