Caseta de l'Agustí

Caseta de l'Agustí
Caseta de l'Agustí

Es tracta d’una casa amb dos grans espais i dos pisos, actualment sense teulada i originàriament orientada a l’est. Conserva part del forn, tot i que en un estat molt precari.

Es troba al punt 41º 44′ 040 – 002º 17′ 524 – 729.

En el catàleg de patrimoni, Anna Gómez en diu que “Aquesta caseta s’adscriuria a l’auge constructiu documentat per tota la zona, que tingué lloc durant al segle XVII i XVIII. Segurament es tractaria d’una petita masoveria dependent de l’Agustí, i d’aquí li vindria el nom. Una mica lluny de la casa, al tocar del camí hi ha una llinda de pedra local i de grans dimensions amb la data de 1673 gravada junt amb una creu. Aquest monòlit té una clara vinculació amb la casa, però es desconeix si es tracta de la documentació d’una reforma o del mateix moment constructiu. La documentació cadastral sobre la casa no serà gaire generosa; ens diu que el seu propietari al 1861 era un tal Jaume Pareras i ens la situa a la parròquia de Santa Maria de Tagamanent”.

La llinda que ja descriu el catàleg està situada a escassos metres de la casa, en el punt 41º 444 044 – 002º 17′ 511 – 727, i fa 2,03 m de llarg per 38 cm d’ample i uns 12 cm de gruix. És possible que correspongui a la data de construcció de la casa, tot i que no es pot assegurar.

Podeu veure la llinda aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.