Mina del Serrat dels Frares

Un centenar de metres al nord-oest i una mica per sota del nivell de la masia del Serrat dels Frares, just sota la línia d’alta tensió que baixa a Santa Eugènia, es troba una boca de mina d’1,15 m d’alçada i 55 cm d’amplada. Tot sembla indicar que es tracta d’una mina força moderna, com a mínim en la primera part.

De fet, a la mina es distingeixen dues parts força clares. La primera té un recorregut d’uns 10 m i té un recorregut lleugerament desviat a la dreta (segons es va entrant). Al final d’aquest tram es troba un petit bassal, superat el qual un graó ens permet entrar en una galeria encara més reduïda que marxa en direcció sud. El que s’ha explorat d’aquest tram és força rectilini, però no hem arribat al final de la mina.

Sembla que el conducte subterrani segueix el curs del que, a l’exterior, semblaria ser un antic camí rebaixat.

És possible que aquesta aigua es fes servir per regar uns camps que hi ha sota la seva boca, on també es troba una bassa (). De tota manera, actualment la poca aigua que en surt és captada per una conducció de plàstic.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.