Mina del Bac

Mina del Bac
Mina del Bac

Es tracta d’una mina d’uns 8 m de recorregut, que acaba en un gran enderroc. Es troba a la banda nord del camí que puja al sot del Bac (41º 47’ 574 – 002º 15’ 485 – 422). El seu recorregut, orientat cap al sud, travessa el camí per sota. L’aigua que se n’extreia era recollida per un rec i servia per regar les feixes que hi ha als voltants.

La seva morfologia presenta dos trams clarament diferenciats. Els primers metres són fets amb pedra seca (calcària) i recoberts amb lloses de pedra rogenca, algunes en estat força precari. El segon tram està fet amb totxos cuits i coberta de peces semitubulars de ciment. A l’entrada fa 70 cm d’amplada i 1,35 m d’alçada; just a la boca es troba un petit decantador rectangular.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.