La Cospinera

La Cospinera
La Cospinera

No es conserva documentació referent a aquesta masia, només el mapa de la Diputació l’inclou, però el situa en un indret incorrecte. L’emplaçament exacte és a l’oest del turó de la Cospinera, a tocar de la creu (41º 43’ 350 – 002º 15’ 778 – 526), just a la dreta del camí que hi mena sota una gran alzina.

L’estructura visible correspon a un edifici quadrat d’uns 10 metres de costat, amb murs de 0,50 m d’ample, fets de pedres petites o mitjanes (excepte a les cantonades que es conserven) relligades amb morter de calç. S’intueixen dos grans espais, separats per un mur de mig metre de gruix. El mur més ben conservat, a la banda nord, mesura actualment 1,50 m d’alçada. La porta sembla que hauria estat al sud-oest; a l’oest es documenta un possible forn totalment enrunat.

Aquest mas no apareix en el mapa fet per Salvador Brugués l’any 1924. Es possible que correspongués a la Casa Nova de n’Oliveres de què parla un document del capellà de Montmany datat al 1859.[1]


[1] ABEV, Montmany, Sant Pau, N/1 (1679-1927).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.