Forn de calç de la Rovira

Aquest forn està pràcticament cobert per la vegetació (41º 42’ 483 – 002º 14’ 523 – 611), fins al punt que no s’ha pogut mesurar amb exactitud. De tota manera, fa aproximadament 3 metres de diàmetre i de la part de la paret que es conserva se’n veuen aproximadament uns altres tres metres. Es troba al sud de la Rovira, a l’extrem oest d’un gran camp, a tocar del torrent (la terrassa del mateix torrent li serveix de desnivell).

Actualment no s’hi veu el forat per on s’introduïa la llenya a la fogaina. Tampoc no està gens vidria, fet que indica que ha estat poc (o gens) utilitzat. Sembla que aprofitava els blocs de pedra calcària que es troben enmig del terreny vermell de les arenisques triàsiques del Buntsandstein.

Aquest forn està en el lloc on, segons els mapes de principis de segle i dels anys seixanta, se suposa que havia estat la font de la Rovira. La presència d’una petita deu al llit del torrent ho justificaria.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.