Mina de la Llorença

Mina de la Llorença
Mina de la Llorença

Es troba en el cingle que hi ha sota el repetidor de telecomunicacions de la Llorença (41º 42′ 927 – 002º 16′ 048 – 384). La millor manera d’accedir-hi és sortint des de la carretera de Montmany, a l’entrada de ca n’Oliveres, i remuntar la carena seguint els fils de la línia d’alta tensió. La mina és sota el cingle, poc al sud de la segona torre d’alta tensió que es troba. Un dipòsit de sediments indica la proximitat de la boca.

Segons Mata-Perelló, el mineral que es va intentar explotar va ser la baritina, que apareix barrejat amb altres minerals (vegeu això). La galeria té un total de 14 metres de recorregut i en alguns indrets arriba als 2 o 3 metres d’alçada. A 5 metres de l’entrada hi ha un petit pas baix, que no impedeix l’exploració de la resta de la cavitat.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.