Font de ca n’Oliveres

Font de ca n'Oliveres
Font de ca n'Oliveres

Es troba al sud-oest de ca n’Oliveres, a l’altre costat del torrent de Maries, tocant a la pista (41º 42′ 695 – 002º 15′ 502 – 359). El mapa de patrimoni de la Diputació l’anomena, erròniament, font dels Enamorats.

Es tracta d’un edifici rectangular de 2,40 m d’ample per 2,20 m de llarg i 2,15 m d’alçada, obert a l’est i sense cap porta. Les parets són resseguides per dos bancs adossats. La coberta és feta de maons disposats a plec de llibre, en una forma que recorda la volta catalana. A la paret del fons hi ha dues fornícules, una d’1,10 m per 0,90 m i 50 cm de profunditat, on cau l’aigua que és recollida en una pica, i una altra de 50 cm per 60 cm i igual profunditat, comunicada per un petit orifici amb la primera.

Actualment (març de 2012) la font està seca. No hi ha cap element que en permeti la datació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.