Forn de ceràmica ibèrica del Pinós

Actualment desaparegut, va ser descobert al voltant de 1927 en el desmunt de la carretera de Ribes, entre els quilòmetres 51 i 52. Estava situat en una marjada de la carretera entre els pobles d’Aiguafreda i Centelles, però en el terme municipal de Seva. Estava excavat al terrer i era construït de tobots i fang endurit pel
foc . S’hi podien comptar nou espiralls de 20 cm ., separades per massissos de 12 cm ., que eren el lloc de comunicació del foc de la fogaina amb la cambra de cocció . L’amplada total del forn era de 2,30 m i segurament tenia planta quadrada. El gruix en la part més prima de l’arc de la fogaina era de 25 cm i tenia a sobre un gruix de terra de 1,90 m.

Vegeu l’article original en què Josep Colomines en donava compte a l’anuari de l’IEC (hi ha una fotografia). Aquest forn es considera que actualment està desaparegut després de les reformes fetes a la carretera C-17.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.