Ca l’Esmolet

Ca l'Esmolet
Ca l'Esmolet

Les restes d’aquesta masia es troben sobre la pista que va del Clascar al Bertí, sobre uns camps que hi ha a la bifurcació (41º 43’ 076 – 002º 13’ 901 – 836). És una de les masies que encara estaven habitades al 1882 (Pladevall, 2009; 110) i que al 1924, en el mapa d’Ernesto Almodóvar, encara no apareix enrunat.

Era un edifici de dos pisos, d’uns 14 m d’ample per 9 de llarg, orientat al sud i dividit en dos grans cossos paral·lels en sentit est-oest; el cos sud semblaria haver estat bastit en un segon moment constructiu. En el cos més antic apareix una porta amb un arc rebaixat fet amb maons cuits, les bases de la qual eren fetes de pedra picada, i, a l’interior, podria haver-hi hagut una volta catalana. Sembla que tenia una coberta a dues aigües perpendicular a la façana principal. Al costat de ponent encara s’endevina el forn de la casa i al sud, una mica per sota, una cisterna o, més probablement, un pou negre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.