Can Volant

Can Volant
Can Volant

Gran masia situada al sud de can Rumbeia, sobre el cingle de Bertí, i a ponent de la Casanova, que es troba sota del cingle (41º 43′ 451 – 002º 14′ 152 – 831).

Es tracta d’una masia de com a mínim dos pisos, construïda en pedra local i fang, excepte el segon pis de la part occidental que està feta de tàpia. Fa 12,5 m d’ample (façana principal) per 8,50 de profunditat. Els murs fan aproximadament 50 cm de gruix. Les cantoneres són fetes amb grans pedres ben escairades i treballades.

Orientada al sud, la façana principal té dues finestres a la planta baixa i segurament tres a la superior (una conservada perfectament, una altra que s’intueix i la tercera que se suposa que hi havia de ser). La finestra de la planta baixa mesura 70 cm per 80 cm.

En aquesta façana hi ha una gran porta de 2,10 m d’alçada per 1,60 m d’ample, amb una llinda plana on s’intueix una data que podria ser “18??”. A la banda est i sud-est hi ha un seguit de corts independents i un pou negre. La casa presenta un gran contrafort en aquest costat. A l’interior, a la banda sud-est, hi havia la cuina, amb un forn blanc força ben conservat i les restes d’una gran xemeneia. També hi ha una arcada de mig punt rebaixat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.