Can Rosso

Can Rosso
Can Rosso

D’aquesta masia que apareix documentada a finals del segle XIX no en queda pràcticament res. Les seves restes es troben entre can Rumbeia i can Volant, sota la pista i per sobre del camí, enmig d’unes feixes pràcticament cobertes de bardisses (41º 43’ 617 – 002º 14’ 066 – 836). El mapa dels Cingles de Bertí de l’editorial Alpina la situa força correctament, tot i que uns metres al sud. Si accedeix més fàcilment des del camí que no des de la pista.

A l’abandonament de la masia sembla que caldria afegir-hi el fet que un gran bloc procedent de més amunt (segurament en el moment d’obrir o eixamplar la pista) va acabar d’enderrocar el que havia quedat dempeus. Al costat d’alguns murs, s’han trobat restes de maons i terrassa cuita. De tota manera, sense una intervenció arqueològica no es pot apreciar ni l’estructura de la casa. Segurament corresponia a un mas més petit que can Volant i, possiblement, can Rumbeia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.