Mines de l’Aliguer

Mina de l'Aliguer
Mina de l'Aliguer

Es troben sota la carretera, a tocar del Rossinyol (41º 44’ 768 – 002º 11’ 667 – 691).

Es tracta de dues boques de mina excavades en sediments argilosos, que donen pas a unes galeries de poc recorregut (l’única que s’ha visitat no arriba als 10 metres). El fons de la galeria està format per un petit canal d’obra.

Les aigües arriben a l’exterior on van a parar a una bassa de 8 metres de llarg per 2 d’ample i uns 60 cm de profunditat. Cal dir, però, que aprofitant aquesta bassa i el marge on s’han obert les mines, es va construir una segona represa que recull l’aigua i que té forma irregular.

La galeria que està en més bon estat presenta un recorregut corbat, que sembla anar a trobar la galeria que comença a l’altra boca, parcialment ensorrada, però aquesta connexió no s’ha pogut verificar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.