El Sot de l'Horta

Al llit del torrent del Mas Blanc, que en els mapes antics es diu torrent de les Hortes, s’ha trobat una antiga presa. Es troba en el punt 41º 44’ 107 – 002º 12’ 187 – 582 i d’ella en sortia, per la riba esquerra, un petit canal que permetia regar uns horts que hi ha una mica més al sud. Aquest canal travessa penjat a mitja paret un cingle de pedra.

Més amunt hi ha un gran gorg, que podria tenir el seu origen en una altra presa, extrem que no s’ha pogut comprovar a causa de la malesa que hi ha al lloc. Al costat s’ha trobat una porta de fusta amb una planxa metàl·lica per la part de fora, fet que semblaria indicar que allà a prop hi hauria hagut una construcció. De moment, però, no s’ha pogut localitzar.

 

2 pensaments sobre “El Sot de l'Horta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.