Can Ferra o la Caseta d'en Rovira

Can Ferra
Can Ferra

Masia situada sobre la serra de la Codina, al nord de la Rovireta, en un indret molt assolellat i ventilat (41º 44’ 307 – 002º 10’ 425 – 761). Es tracta de l’edifici que el mapa dels Cingles de l’editorial Alpina anomena ca l’Escopeter. De tota manera, en el mapa de 1790 ja apareix en aquest lloc i amb aquest nom.

A finals del segle XVIII aquesta masia es coneixia amb el nom de la Caseta d’en Rovira. Fa 11,5 m de llarg per 6 m d’ample i està situada sobre un petit cingle, del que està separada per encara no un parell de metres. En aquest parell de metres es troba un contrafort i una estructura que, tot i que no s’ha comprovat, podria correspondre a un forn de pa.

Els murs interiors fan 60 cm de gruix i són de pedra i fang. La casa tenia dos pisos, amb algunes finestres petites. No es pot dir a quin lloc es trobava la porta principal, tot i que és possible que fos al sud.

A la banda sud hi ha una explanada que podria correspondre a l’era de la masia, i a l’extrem, una edificació de dos pisos  de 4,30 m per 4,70 m que segurament era la pallissa.

La casa està situada enmig d’un continu de feixes que arriben fins a ca l’Escopeter.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.