Ca l'Escopeter

Ca l'Escopeter
Ca l'Escopeter

Es tracta d’una gran masia situada a la serra de la Codina, molt a prop de can Ferra (41º 44’ 381 – 002º 10’ 465 – 763).

La casa presenta una estructura pràcticament quadrada de 9 m per 9,50 m, amb un petit cos afegeix a la banda sud-oest. A la banda nord, el mur fa 40 cm de gruix, mentre el mur interior en fa 50, fet que indica que es tracta d’una construcció posterior, com s’evidencia encara avui dia en l’estructura de la teulada (a dues vessants i amb teules àrabs). Els murs són fets de pedra i fang.

La casa presenta un gran contrafort a la cantonada sud-est, que arriba a fer 90 cm de gruix. El contrafort es manté dempeus mentre la paret que aguantava ha caigut. El conjunt de l’edifici principal havia arribat a tenir tres pisos a la part central. Les cantonades eren ben escairades.

A l’angle sud-est, a tocar del contrafort, hi ha una bassa que recollia aigua de pluja, a l’interior de la qual s’accedeix mitjançant una escala volada. A l’angle sud-oest, però separat de l’edifici principal, es troba una segona construcció de dos pisos d’aproximadament 5 m x 5 m i murs de 50 cm de gruix. Té una porta a la banda de llevant del pis inferior i una al primer pis, a la banda nord. La porta inferior és força ampla, ja que fa 1,10 m per 1,50 d’alt. A la porta del primer pis sembla que s’hi accedia amb una escala que s’hauria perdut o, més probablement, amb algun tipus de tarima de fusta des del cim d’una feixa annexa a l’edifici. Creiem que es tracta de la pallissa de la casa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.