Solanes

Solanes
Solanes

Al sud del Serrat Rodó, sobre el torrent del Bosc (41º 45’ 859 – 002º 10’ 868 – 748).

Aquesta masia es troba en un bon estat de conservació, tot i que fa una quarantena d’anys que va ser abandonada. Està formada per dos cossos de tres pisos (de 10 m x 10 m) als quals s’ha adossat un altre cos de només dos pisos al costat oest. Una data inscrita en aquest cos indica que aquesta reforma s’hauria fet al 1857 (potser només va ser la part superior).

A la banda est hi ha una aljub (o potser un pou negre) i una bassa. A la paret de la casa, en aquest costat, hi ha un forn blanc que es conserva força bé.

Entrant per la porta principal, que fa 1’50 m d’ample i 2,20 d’altura, es troba una porta a la dreta que condueix a la cuina, on hi ha el forn i la xemeneia, a més d’una pica i els fogons. Des de la cuina es pot anar a una habitació o rebost a l’angle nord-est de la casa.

Des de l’entrada, una porta a la banda nord condueix a un corral i una altra a l’oest dóna accés al tercer cos, ocupat en la seva planta baixa per diverses corts. Des de l’entrada, una escala de pedra i barana de fusta permet pujar al primer pis. Aquest té el terra de fusta.

Al primer pis es troben tres habitacions més la sala, amb un petit festejador. Una porta a la banda oest permet accedir a tres noves habitacions del cos aixecat al segle XIX. Una escala de fusta permet pujar a les golfes, on trobem quatre estances diferents, totes amb el terra de fusta, excepte una d’elles.

La porta principal, oberta al sud, té una llinda plana amb un arc de descàrrega fet de maons col·locats a plec de llibre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.