Jub de Barnils

Cisterna de Barnils
Cisterna de Barnils

Es troba al principi de l’escala que duu a l’ermita de la Mare de Déu del Roser, al nord de Barnils (41º 45’ 270 – 002º 11’ 118 – 821).

Es troba adossat a un petit marge, de manera que des de fora només es veu una semicircumferència de 4,10 d’ample per 1,50 m d’altura. Una porta amb llinda plana dóna accés a l’interior, ocupat per gairebé un metre d’aigua. La llinda de la porta duu una inscripció parcialment il·legible que diu “Maria Gracia y Pla Barnils (…) 1779”.

L’interior està format per una volta de mig punt dividida en dues parts, sent la més propera a l’entrada una mica més alta (aquest fet suggereix una ampliació posterior). Al sostre, enmig de la volta, hi ha un forat quadrat que comunica amb l’exterior. Una fornícula a la banda est sembla suggerir una entrada d’aigua, però no es pot assegurar. L’alçada interior, en la part més alta, arriba als 2,80 m.

Segons ens indiquen, es tracta d’un jub per guardar aglans.

2 pensaments sobre “Jub de Barnils

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.