Can Riera

Can Riera
Can Riera

A la serra de Barnils, entre el poble de Sant Quirze i la Corona (41º 44’ 139 – 002º 09’ 604 – 715).

Aquesta masia apareix en el mapa de Ramon Cerdà de 1790, però no n’hem trobat més dades, a banda d’una referència que fa Garcia-Pey (2009; 168), del mateix any. Es tracta d’un edifici de dos pisos d’uns 8 m x 7 m, aproximadament de mides interiors. A la planta baixa trobem un espai que actua com a entrada, on hi ha una petita comuna, i dues portes que obren a la cuina i a un estable. La cuina tenia una xemeneia a la banda de ponent, avui dia totalment enrunada, amb un forn al seu interior. Al lloc on es troba la xemeneia hi ha un estrany forat al terra, que no s’ha pogut identificar. Al costat de la xemeneia hi ha una petita finestra. A la paret de llevant de la cuina comença una escala que, amb tres graons de pedra i 8 de fusta condueix al primer pis, on trobem quatre habitacions amb un terra fet de fusta i finestres petites.

L’edifici tenia una coberta a dos vessants, amb teules àrabs, paral·lels a la façana, que obre al costat est. La porta d’entrada fa 2 m x 1,30, una amplada que havia de ser gran per permetre l’entrada dels animals fins a l’estable. El mur mitger de la casa fa 60 cm de gruix. Adossat a aquest conjunt hi ha algunes corts, la majoria en molt mal estat de conservació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.