Can Guitzo

Can Guitzo
Can Guitzo

Es troba al sud-oest de can Regàs, una mica per sota (41º 43’ 511 – 002º 11’ 670 – 633). Per arribar-hi la millor opció és prendre el camí que arrenca al nord de roca Gironella, representat en els mapes de l’ICC.

Aquestes runes corresponen a una casa de dos pisos, d’11 m x 9 m, i murs de 60 cm en pedra i fang (i en alguns llocs, argamassa). Sembla que la porta principal hauria estat al sud, mentre a la banda de llevant n’hi havia una altra amb llinda plana de fusta, actualment mig tapada amb pedra seca de manera que fa la sensació de ser una finestra. Aquesta darrera porta feia 2 m x 80 cm. Les cantoneres són ben escairades.

A la banda sud, junt a les restes de la porta, hi ha una finestra, a la planta baixa, amb forma d’espitllera que per dins fa 65 cm x 45 cm, mentre a fora en fa 40 cm x 13 cm.  En el pis superior es conserven restes d’arrebossat.

L’estat actual no permet distingir massa clarament els espais interiors, però a la banda nord-oest es troba un espai quadrat que podria correspondre a un cup o una cisterna.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.