Barraques dels Castanyers del Rector

Cabana als Castanyers del Rector
Cabana als Castanyers del Rector

Els Castanyers del Rector es troben entre Picamena i la Móra, a la banda solella. Aquesta zona estava sota domini del rector de la Móra i per la documentació que es conserva sabem que primer s’hi havia plantat vinya i que, quan aquesta resultà improductiva, es va substituir per castanyers.

A tocar de la pista que puja a la Móra, sota un gran pi (41º 47’ 383 – 002º 18’ 159 – 737) hi ha les restes d’una antiga cabana adossada al marge de 2,20 m x 2 m de mides interiors. Els seus murs fan 70 cm de gruix i estan fets amb pedra seca, plana. Tenia una porta a la façana sud de 85 cm d’ample i l’alçada màxima que es conserva actualment són 80 cm.

Una mica més amunt (41º 47’ 403 – 0021 18’ 188 – 759) es conserven les restes d’una altra cabana, aquest cop de planta arrodonida d’uns 3 metres aproximadament de diàmetre, amb una obertura a l’oest. Està feta també amb pedra seca local i és un edifici totalment exempt. Els murs fan 45 cm de gruix.

Per sota de la primera cabana, al costat del camí que puja al Portell (41º 47’ 374 – 002º 18’ 064 – 714), es troba un altre fons de cabana de 3 m x 2,50 m, feta amb murs de 55 cm de gruix, de pedra seca. Es conserva una alçada màxima de mig metre i s’evidència una entrada de 60 cm d’amplada. No es veu quin tipus de coberta havia tingut.

Als voltants de les cabanes es conserven encara alguns castanyers, alguns dels quals mostren soques força grans, i restes d’altres possibles barraques. També es conserva l’estructura de terrasses i camins que permetia el transit i l’explotació de l’indret. Sembla que en aquest punt el camí que pujava de Picamena es bifurcava, per anar per la banda nord a buscar la font del Clot i el centre de la parròquia i per la sud, resseguir els contraforts del costat sud del Clot, anant cap al Molinot del Clot.

One thought on “Barraques dels Castanyers del Rector

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.