El Molinot de Casademunt

Carcabà del Molinot de Casademunt
Carcabà del Molinot de Casademunt

Es troba a uns quaranta metres més avall del molí de Baix, del qual prenia les aigües (41º 48’ 607 – 002º 18’ 506 – 707).

En aquesta comarca es coneix per molinot els molins petits que no tenen residència permanent i que, de fet, podríem considerar com estructures productives temporals. Per aquest motiu acostumen a ser de reduïdes dimensions; en aquest cas, es tracta d’un obrador de 2,5 m x 3,5 m (aproximadament 2 metres d’alçada), amb una porta de llinda plana oberta al nord. Tampoc no existia bassa, sinó que es feia servir l’aigua que ja havia utilitzat el molí de Baix, fet que permet pensar en una utilització sincronitzada.

Tenim clar que es tracta d’una infraestructura dedicada a la mòlta per la presència del carcabà, un espai de 3 m de recorregut i 1,20 m d’ample. La boca del carcabà fa 1,20 m per 1,50 m d’altura. Té una coberta feta amb una volta rebaixada disposada a plec de llibre.

Una petita escala volada, amb tres graons, permetia passar del carcabà i el llit del torrent a l’obrador.

One thought on “El Molinot de Casademunt

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.