Mas del Clot o mas de Sant Ciprià

Mas del Clot
Mas del Clot, antigament mas de Sant Ciprià

Es troba al sud-est del turó del Mas (41º 47’ 415 – 002º 19’ 215 – 1014).

Actualment es conserva una estructura de pedra i fang, amb mur sde 60 cm de gruix que fa 11 m x 12 m, molt malmesa. La casa sembla presentar quatre espais diferenciats, amb unes cantoneres sense treballar, excepte una que es troba a la banda oest.

A la cantonada nord-oriental, la unió dels dos murs es fa mitjançant un tram corbat, amb la peculiaritat que es tracta d’un doble mur. En conjunt fa 1,10 m de gruix, però a partir d’un metre d’alçada, aproximadament, el mur queda reduït a 60 cm en la seva part interior. Fa la impressió que aquest mur hauria estat reforçat per un segon mur de pedra seca de 50 cm de gruix.

La documentació històrica ens diu que en un capbreu de l’any 1620 s’esmenta un arrendament del mas de Sant Ciprià i un “ort nomenat lo mas de St Cipriá”. [1]

Al 1666 també tenia una casa dita lo mas de st. Ciprià on hi havia una caseta molt dolenta, segons la documentació, amb un petit quintà (camp o pastura a la vora d’un mas o poblat) i unes costes boscoses i ermes del que en treia poc profit “(…) per no trobar qui hi vulla estar per ser molt dolent.” Aquesta finca es trobava a tocar de la riera del Burguès.[2]


[1] ABEV, la Móra, Sant Cebrià, L/1.

[2] La Móra, St. Cebrià, I/2. Moltes d’aquestes informacions estarien contingudes en un capbreu de 1620.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.