Cabana del Gorg Negre

Cabana del Gorg Negre
Cabana del Gorg Negre

Es troba a la riba dreta del torrent Vall-llossera, a prop d’on s’ajunta amb el del Fitó (41º 47’ 865 – 002º 14’ 146 – 477).

Estructura adossada a un marge, però semi exempta, de pedra seca i planta quadrada a l’exterior i arrodonida a l’interior, amb un diàmetre d’1,60 m, actualment sense coberta. El mur frontal fa un gruix de 40 cm i està fet amb grans blocs. Presenta una fornícula a la banda nord-oest, gairebé al nivell del terra de 40 cm x 40 cm i un metre aproximadament de profunditat que servia per guardar les eines del camp. La coberta seguia el mètode de l’aproximació de filades.

La porta es troba a la banda sud i fa 70 cm d’amplada per 100 cm d’altura. Presenta un graó d’uns vint centímetres que fa que el sòl de la cabana quedi lleugerament més baix que l’entrada. La part superior de la porta està formada per un llosa plana que fa les funcions de llinda, sense cap tipus d’indicació.

La part del sostre que es conserva permet veure que estava feta amb pedres recobertes de terra on creixien alguns vegetals que li donaven impermeabilitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.