Poblament iber de Puig Castellar

Cabanes de Puig Castellar
Cabanes de Puig Castellar

Al nord de la masia de Puigcastellar, dalt del turó de puig Castellar, es troben les restes del que se suposa que fou un poblament iber. Just al cim del turó (41º 43’ 688 – 002º 07’ 519 – 831) es troba una estructura de 8,5 m de llarg per 2,40 m d’ample i una altura d’1,5 m excavada a la roca i tancada per les bandes nord-est i sud-oest. Més al nord (41º 43’ 676 – 002º 07’ 526 – 826) s’evidencien dos fons de cabana d’uns quatre metres de costat cadascuna adossats a un marge. Els murs que les formen tenen 65 cm de gruix i estan fets amb pedra i fang; la porta d’entrada es troba a l’est i té una amplada d’uns 85 cm. Al voltant s’estenen un conjunt de petites feixes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.