El Grau Vell

El Grau Vell
El Grau Vell

Donem aquest nom a unes runes que es troben al nord-oest del Grau del Racó, just al sud del Roc Gros o Roc de la Guàrdia (41º 49’ 384 – 002º 12’ 120 – 773).

De tot el que es conserva, la part més evident correspon a un mur fet de pedra i fang de 10 o 12 metres de llarg i força ample (tot i que no es pot precisar) del qual es conserva fins a un metre d’altura. La casa hauria tingut una amplada de fins a 10 m, tot i que sembla que una de les parts només en tenia 5.  Un dels murs interiors fa 70 cm de gruix.

La casa era construïda sobre un petit cingle, sota el qual s’han trobat dos encaixos de biga de 20 cm d’ample situats a 1,50 m del nivell actual del terra. Una part de la casa era bastida sobre un mur que anivellava el perfil d’aquest cingle.

Vint metres al sud-oest de la casa, a tocar del camí, s’ha trobat una pedra d’1,05 m de llarga per 80 cm d’ample, amb un encaix a cada costat de 10 cm x 10 cm i un forat cilíndric al seu interior de 20 cm de diàmetre i 10 cm de profunditat. De moment se n’ignora la funcionalitat, però és clar que no és una pedra natural.

Aquesta casa estava al costat del camí que guanyava l’altiplà del Moianès passant pel collet de la Guàrdia, i hi ha qui sosté que es tractava d’un camí d’origen romà donat que en la seva part superior conserva encara algun espai empedrat.

Grau Vell

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.